Kersenbloesempark

Al een paar jaar wilde ik hier naartoe. Vorig jaar was het kersenbloesempark in het nieuws omdat het er, door Corona, enorm druk was. Dan sla ik dus even over. 😉

Dit jaar zag ik het bij een vriendin uit Amsterdam voorbij komen op haar Insta en dacht nu ga ik ook. En hoe fijn als je gewoon op een maandagochtend kan gaan!Rugtas ingepakt, telefoon opgeladen en klaar voor vertrek.

Parkeren

Omdat het maandag was had ik geluk. Er was nog parkeerplek vrij redelijk aan het begin van het park. Het kersenbloesempark ligt aan het Amsterdamsebos, maar ik ben via Amstelveen gegaan. Met borden wordt alles goed aangegeven en zijn er ook grotere parkeerplaatsen beschikbaar.

Kijk dus van te voren waar voor jou de beste parkeerplaatsen zijn.

Geschiedenis

De Kersenbomen zijn in 2000 door de Japanse Women’s club geschonken aan de gemeente Amstelveen. Iedere boom heeft een eigen naam. 200 Japanse vrouwen namen en 200 Nederlandse vrouwen namen.

De kersenbloesem (Sakura) staat voor nieuw begin en het verwaaien van de bloesem verwijst naar de vergankelijkheid van het leven.

In maart 2012 werd in het park een monument onthuld ter nagedachtenis van de slachtoffers van de tsunami die op 11 maart 2011 japan trof.

Kersenbloesempark

Tips

Mijn allergrootste tip is: Ga niet in het weekend! Dan is het veel te druk en kan je niet genieten van de prachtige omgeving. Kijk online wanneer de bomen in bloei staan. Dit is in maart/april, maar voor maar 2 weken. Wanneer dit precies is, is afhankelijk van het weer.
Kijk goed waar je de auto gaat parkeren en waar je eventueel nog meer kan parkeren als de parkeerplaats vol is.
Ik was even vergeten hoe dicht Amstelveen bij schiphol ligt. Ik was dus even onder de indruk van het lawaai van de vliegtuigen.
Verder neem lekker de tijd. Ik ben er 1,5 uur geweest en misschien nog geen 2 kilometer gelopen. Ik heb genoten van de bloesem, maar ook van de mensen die allemaal in het park rondlopen. Het is echt influencers in the wild. 🙂 Daar kan ik dus ook al van genieten.

Neem wat te eten en te drinken mee en ga ergens lekker zitten en geniet!

Kersenbloesempark

Deel deze blog!

Pin It on Pinterest